Poznati na Perwoll Fashion Weeku: Dress code – crno!

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Okt.2014, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati na Perwoll Fashion Weeku: Dress code – crno!

Drugo veče Perwoll Fashion Weeka otvorila je zajednička revija udruženja domaćih dizajnera BFW DESIGN COLLECTIVE. Udruženje se prvi put uspešno predstavilo revijom na prethodnom Fashion Weeku, a zatim su bili deo organizovacije više humanitarnih akcija pod nazivom Fashion Aid, koje su realizovane tokom maja i juna. Naročiti zadatak Udruženja jeste upravo pravovremeno oblikovanje srpskog trenda, koji kao takav treba odgovarati globalnim kretanjima na polju mode, ali i ovdašnjoj specifičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << estetici i stvaralačkim idejama naših dizajnera.

Ovoga puta svoje modele predstavili su: Aleksandra Lalić, Ana Vasiljević, Danijela Glišić, Dejana Momčilović, Ines Janković, Ivana Pilje, Jovana Marković, Lily Taylor, Mirjana Šarac, sestre Stevančević, Sonja Marunić, Svetlana Jaćović, Tijana Žunić, Valentine Obradović

Fashion Week je definitivno mesto gde poznati žele da pokažu kako imaju stila i kako je njihov autfit baš onaj koji svi komentarišu. Pritom, nadaju se, naravnom, dobro ostavljenom utisku i pozitivnim komentarima. Međutim, kako možemo da primetimo, na večerašnjim revijama poznati su se pojavili u veoma jednostavnim odevnim kombinacijama, možda i previše odbičnim za jednu ovakvu modnu manifestaciju. Pored toga, mnogi od njih izgleda i dalje žive u ubeđenju da je “total black outfit” nepogrešiva kombinacija.

Rukovodeći se ovim načelom, Goca Tržan se pojavila u crnom odelu. I Boško Jakovljević je, doduše, došao u tamnoj kombinacijji, ali ju je ipak “razbio” belim patikama i po ko zna koji put dokazao da je manje zapravo više. Katarina Šišmanović se, takođe, pojavila u potpuno crnom autfitu, kao i Ines Jevrosimović, Vesna De Vinča, Nataša Rašić, Marina Perazić, Marijana Mićić, ali i kaskader Uroš Ćertić i mnogi drugi.

Revijama je prisustvovala i modna kreatorka Ivana Pilja koja je ovde donela malo “vintidž” atmosfere. Sandra Perović je svoju crnu kombinaciju osvežila crvenim sakoom, dok se Verica Rakočević jedina usudila da se pojavi u malo smelijem i šarenijem stajlingu večeras. Bile su tu i Tanja Vojtehovski, Ana Vasiljević i Ana Pendić koje su svojim odevnim kobinacijama, pored Verice i Ivane, delimično ublažile ove tamne kombinacije među poznatijma.

Novosadska kreatorka Mirjana Vujčić predstavila je kolekciju ”PURE by Mirjana Vujčić” koja odiše čistoćom i preciznom veštinom transformisanja najfinijih materijala u vanvremenske modele koji se poigravaju u svojoj lepoti.

Zona 45 – program koji podržava dizajnere iz regiona se po peti put dešava na Beogradskoj nedelji mode. Nakon velikog uspeha kolekcije u Severnoj Americi i na London Fashion Weeku. Džordž Stajler se vratio na Perwoll Fashion Week kako bi predstavio Srbiju u okviru projekta Zona 45 i prikazao nam delove kolekcije o kojima se toliko piše. Kolekcija je za sezonu proleće/leto 2015. i nosi naziv “Ethno Pop”. Ovom prilikom, dizajner je ekskluzivno predstavio i svoju liniju dzinsa i odeće za plažu. Jedan od modela na ovoj reviji nosila je i Nikolija Jovanović.

Makedoniju je predstavila Lidiya Georgieva. Njena kolekcija je inspirisana bojama britanskih i francuskih kolonija, te se odnosi na više sezona. Svetli kaputi od mohera u nežnim materijalima i trikotaži, sa prefinjenim ručnim radom i bogatim vezom, oplemenjeni saten svilom, čipkanim ili haljinama od muslina, akcentovani dekorativnim pomponima i pletenicama.

Marina Obradović predstavila je Hrvatsku, i to sa kolekcijom jesen-zima 2014-15 – Moderni nomadi. U ovoj kolekciji oni imaju metaforičko značenje – kao unutrašnje putovanje i lutanje bespućima vlastite ličnosti, kroz teskobu neizvesnosti vremena u kojem živimo. Vizualizovano kroz izbor mračnijih boja, slojevitošću odevnih komada i neobičnijim zahvatima u kombinacijama i kroju. Izbor materijala varira od prirodnih: vunenih, svilenih i pamučnih, do umetnih, s metal efektom.

Grupa od šest mladih dizajnera SQUAT // Young@Squat (Barbara Vrbančič, Barbara Krmelj, Matic Veler, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Sofija Urumović), predstavila je Sloveniju, kolekcijom Paris//Texas, za proleće/leto 2015. Razigran ples resa i voluminoznosti, začinjeni sa dodirom divljeg meksičkog kolorita i šarenog printa, kroz prepoznatljivu i autentičnu paletu tehnika i kreativnih pristupa oslikavaju svežinu i mladoliku neopterećenost.

Boško Jakovljević za Martini Vesto, predstavio je sjajna odela za žene, prilikom čega je napravio odličan miks kože i pamuka, dok je muške kombinacije začinio miksom donjeg dela trenerke i sakoa, što je apsolutno oduševilo sve prisutne u publici. Tu su se našla i nezaobilazna klasična odela pogodna za svečanije prilike, ali i ona modernijeg kroja. Kolekcija je inspirisana duhom sadašnjice i svim radostima života u metropoli. Vitki modeli ponosno su prošetali njegove modne kombinacije, po čemu je Boško i prepoznatljiv.

“Perwoll je brend koji voli modu i prati trendove” .

Perwoll Fashion Week se ove godine organizuje u periodu od 22.10. do 31. 10. u Beogradu, u BelExpo centru.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.