Potpuno neočekivano: Ove stvari pojačavaju apetit

Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Okt.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno neočekivano: Ove stvari pojačavaju apetit

Neispavanost, nedostatak energije i hormonalna neuravnoteženost nisu jedini uzročnici gladi. Na povećan apetit utiču i ove neočekivane stvari s kojima se verovatno susrećete u svakodnevnom životu.

1. Dodaci ishrani

Uzimanje suplemenata u praškastom obliku dobar je način da zadovoljite dnevne potrebe za vitaminima, mineralima i drugim važnim nutrijentima kada ne možete to da ostvarite preko hrane.

No, kod nekih ljudi ti vitaminski dodaci mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << povećati želju za hranom. Stoga, sledeći put kada uzmete neki suplement ili homeopatski dodatak, svakako pripazite na svoje fizičke reakcije i prilagodite unos hrane stvarnim potrebama.

2. Lekovi

Svaka osoba drugačije reaguje na uzimanje lekova. Ipak, neka istraživanja su pokazala da je uzimanje tableta protiv depresiju povezano s povećanjem apetita kod većeg broja ljudi.

3. Promena režima vežbanja

Kombinovanje različitih tipova vežbi i sportskih aktivnosti odličan je način da budete u top formi. Međutim ako se prebacujete s jednog režima vežbanja na drugi, u početku biste mogli da osetite povećanu želju za hranom.

Ne brinite, reč je samo o privremenoj pojavi – na taj način vaše se telo sprema za nove izazove i opterećenja. Najbolje bi bilo da vodite dnevnik vežbanja i unosa namirnica kako biste znali koliko kalorija unosite i trošite tokom dana.

4. Hladnoća

Jeste li primetili da, s dolaskom hladnijih dana i jedete više? počeli jesti više? Ovo se dešava jer time sebi stvarate zalihe energije, te na prirodni način grejete telo.

No, na gojaznost utiču i druga pomagala koja oponašaju zimu, poput klima uređaja. Kada je telo izloženo ekstremnoj toplini, mozak nije zainteresovan za unos nove energije, i obratno.

Izvor: zadovoljna.hr

M.K.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.