Posvetlite kosu bez farbe i blanša

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2015, 05:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posvetlite kosu bez farbe i blanša

Bez obzira da li želite da malo odmorite kosu od agresivnih preparata i farbi ili ste se odlučile da svoju prirodnu boju kose osvežite svetlijim tonovima, imamo rešenje za tebe.

Rajan Zimo, osnivač "Z Skin Cosmeticsa", linije proizvoda za negu lica, kose i tela koja je 100 odsto bazirana na organskim sastojcima, odlučio je da podeli nekoliko saveta sa svima onima koji žele na potpuno zdrav način da eskeprimentišu sa kosom.

Kako bi kosa postala svetlija potrebne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su kiseline, a evo koje mogu biti potpuno neškodljive za kosu:

* grejpfrut, limeta, narandža, papaja, ananas, kivi i ostalo voće koje sadrži limunsku kiselinu.

* mleko, jogurt, kiselo mleko i druge namirnice koje sadrže mlečnu kiselinu

* grožđe, sok od grožđa, vino i druge namirnice koje sadrže vinsku kiselinu

* jabuke, sirće, jabukovo sirće i cider zbog jabučne kiseline

* med, koji prema Zimou, sadrži nizak nivo organskog hidrogen peroksida, što je brz način za izbeljivanje kose

* cimet, karanfilić, paprika, muskantni oraščići i kamilica su, takođe, poznati zbog svoje sposobnosti za posvetljivanje vlati

* limun i pivo spadaju u dva najpoznatija sastojka za prirodno farbanje zbog alfa hidroksilne kiseline.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.