Ovo nikako ne smete da činite: Spavanje sa šminkom

Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Okt.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo nikako ne smete da činite: Spavanje sa šminkom

Jedno od osnovnih pravila za lepu kožu je redovno skidanje šminke pre spavanja. Ali, zbog ubrzanog tempa moguće je da često preskočite taj važan korak. Evo zašto bi trebalo da se pridržavate pravila i skidate šminku nakon dugog dana.

Puder

Sprečava mikrocirkulaciju, pa tako i obnavljanje kože. Sve to dovodi do začepljenih pora, lomljenja kolagena i nastanka bora.

Ruž

Spavanje s ružem dovodi do suvih i ispucalih usana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << a kad ga prenesete na jastučnicu, bakterije se prenose na lice i izazivaju bubuljice.

Maskara

Možda mislite kako neće škoditi ako nosite isti sloj maskare i po nekoliko dana, ali grešite. Maskara uzrokuje slabljenje i lomljenje trepavica, a spavanje s maskarom može dovesti i do upale očiju i konjuktivitisa.

Izvor: magazin.hr, M.G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.