Od njih se uči najbolje - Tutorijal za šminkanje iz 1960. godine!

Izvor: Prva.rs, 28.Jan.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od njih se uči najbolje - Tutorijal za šminkanje iz 1960. godine!

Mislite da su pravila i trikovi u šminkanju juče nastali? Danas je svakako mnogo lakše postići određene efekte s obzirom na ponudu različitih kozmetičkih proizvoda. Kako treba senčiti oko, koji ton pudera odgovara vašem licu, sve je to smišljeno davnih dana i prenosi se s kolena na koleno.
Sigurno će vam se svideti ovaj video iz 1960. godine!
S obzirom da je na engleskom jeziku, ukratko ćemo prevesti savete:
Istaknite dobre delove lica, dok ostale vizuelno umanjite. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Optička iluzija u mnogim slučajevima može da postigne željene efekte.
Svetla baza na očima učiniće ih manjim, dok će ih tamnija učiniti većim. Tečni puder koristi se kao baza za ostatak šminke.
Još tada se znalo da se tečni puder nanosi od sredine lica ka spoljnim delovima.
Podočnjaci nastaju usled nedostatka sna, a da biste ih pokrili koristite puder dva ili tri tona svetliji.
Rumenilo se nanosi na jagodice takođe pokretima ruke od sredine lica ka kraju, ali pritom treba paziti na ne priđete previše nosu. Njegova funkcija je da licu da svežiji izgled, a njime možete i konturisati lice.
Lice ćete matirati i šminku fiksirati puderom u prahu i to najbolje onim transparentnim.
Ove i još mnogo drugih saveta čućete u videu...

Pročitajte i: 
Sa zelenim čajem do svežijeg lica

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.