Ne dozvolite da stres uništi vaš seksualni život

Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Avg.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne dozvolite da stres uništi vaš seksualni život

Seks je odličan način da se opustite i rešite stresa. Nažalost, taj isti stres može često i da uništi važ libido. Evo kako da situaciju pretvorite u svoju korist.

Uz posao, porodicu i druge obaveze, seks često završi na dnu liste naših prioriteta. Čak i kada nađete vremena za vođenje ljubavi, često ste i vi i vaš partner toliko umorni ili zabrinuti da vam i nije do seksa.

Ako se i vi suočavate sa seksualnim problemima zbog povećanog stresa, evo šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << treba da uradite.

1. Ne čekajte kraj dana za vođenje ljubavi. Pokušajte da pronađete neke druge trenutke da uživate u seksu. Umesto da čekate da spremite večeru, uspavate decu i sredite stan, nakon čega ste već iscrpljeni, pokušajte sa jutarnjim seksom ili seksom pod tušem pred odlazak na posao.

2. Ne odustajte odmah od seksualnog užitka. To ne znači da treba da pristanete na partnerova nagovaranja kada niste raspoloženi, već da treba da ostanete otvoreni za tu ideju i da uživate u poljupcima i fizičkim razmenama nežnosti tokom dana. Čak i ako oni ne dovedu to seksa, takvi intimni dodiri će vas povezati i pripremiti za seks kada do njega dođe.

3. Vodite računa o svom zdravlju. Lako je okrenuti se hrani, alkoholu ili nekom drugom poroku kada ste pod stresom, ali sve to će uzrokovati samo još više problema u vašem životu, pa tako i u seksu. Umesto toga, redovno vežbajte, hranite se zdravo i neka vam zdravlje bude prioritet. Tada ćete imati i više energije za seks, koji je takođe važan deo zdravog načina života.

Autor: Life Content, N.R.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.