Nadmudrite vrućine i klima uređaj na poslu

Izvor: Prva.rs, 28.Jul.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadmudrite vrućine i klima uređaj na poslu

Ponekad može zaista da bude teško da se pronađe prava odevna kombinacija kada je napolju nesnosno vruće, unutra nesnosno hladno od klime, a uz sve to još morate da izgledate profesionalno... Poslovna odeća mora da bude  istovremeno moderna i elegantna koliko i funkcionalna i praktična. Naravno, najveći uticaj na to što ćete obući ima radno mesto. Stvarno nije isto radite li na šalteru u banci ili u advokatskoj firmi – gde prilike zahtevaju ozbiljniju i klasičniju odeću ili u firmi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << u kojoj imaju mnogo ležerniji stav prema oblačenju.

Dakle, vaše radno mesto je početna stavka u odabiru odeće. Nakon toga, vaš zadatak  da kroz klasiku i eleganciju pokažete lični stil. Obožavate boje i nikako se ne osećate dobro u klasičnim sivim ili crnim odelima? Danas ima predivnih haljina, košulja, sakoa i pantalona u celom spektru boja – pa pametnim kombinovanjem možete da izgledate istovremeno i poslovno, elegantno, i moderno i šik.
 
Materijali i boje
Kod kupovine odeće za posao za letnje dane važe ista pravila kao i za bilo koju drugu odeću: važno je da su materijali što prirodniji, prozračniji i laganiji. Leti su dozvoljene lagane i lepršave haljine koje možete da izbalansirate s poslovnim cipelama, maramom, bolerom i pravilnim asesoarima.
Što se boja tiče, leti (a i zimi) niko vam neće zameriti ako na sebe nabacite malo kolora. I u poslovnom svetu dozvoljene su i jarke boje i printovi. Ali, ne preterujte. Komad odeće jarke boje ili u printu izbalansirajte s odećom neutralnih boja: crna, bela i krem nijanse uvek su dobra opcija, ili s neutralnim i relativno neupadljivim modnim dodacima. Ako želite da igrate na sigurno: kombinacije crne i bele, različitih nijansi boje peska (ili krem), ili samo belo od glave do pete letnji su klasici u kojima ćete moći da se uklopite u svaku poslovnu situaciju.
Što se suknji i pantalona tiče, za poslovne prilike nemojte da oblačite prekratke suknje. Prihvatljive su dužine do kolena (možda koji santimetar iznad, zavisi od firme). Ne preporučuje se kraće od toga. Što se šortseva tiče, to je klizav teren.
Niko ne može da vam kaže da li je ili nije prikladno nositi ih na poslu, s obzirom na to da se danas na tržištu mogu pronaći zaista slatka i prikladna odela sa šortsevima (ali opet ne prekratka). Tu ćete ipak morati da donesete individualnu odluku zavisno od radnog mesta, iako u principu u nekoj strogo službenoj kancelariji neće proći. To važi i za farmerke – negde su one sasvim uobičajena stvar, dok se na drugim radnim mestima definitivno ne preporučuju.
 

Modni dodaci i cipele
Ne preterujte s modnim dodacima. Izbegavajte napadni nakit – prevelike minđuše, prstenje ili ogrlice. Birajte umereni, ali zanimljiv nakit i torbe: u letnjim bojama (pastelne boje ili krem nijanse). I pripazite da zadržite poslovnu ozbiljnost.

I vaše cipele bi trebalo da odražavaju vaš ozbiljni poslovni duh. Nemojte da nosite vrtoglave potpetice i platforme. Idealna visina potpetica kreće se između pet i sedam santimetara. Mogu one da budu više ili niže – ali ne smeju da izgledaju preležerno ili kao za noćni provod. 
E, sad kad ste se skockali, pravo u nove radne pobede.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.