NISU TIPIČNI ZNACI: Ovo su simptomi SRČANOG UDARA na koje niko ne obraća pažnju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2017, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISU TIPIČNI ZNACI: Ovo su simptomi SRČANOG UDARA na koje niko ne obraća pažnju!

Obratite pažnju.

Svetska zdravstvena organizacija ističe da su srčane bolesti jedna od glavnih uzroka smrti kod ljudi, a razlog tomu su i netipični simptomi. Bol u grudima duži od pola sata najkarakterističniji je znak srčanog udara, ali on često može da izostane. Na primer, kod žena bol često može da bude zamenjen peckanjem.

ONA NIKAD NIJE JELA ŠEĆER: Nema zdravstvenih problema, a mama joj nameće OVU dijetu!

Osim toga, muškarci češće osećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bol u levoj ruci, a žene u obe ili između lopatica. Izuzetno je važno potražiti lekarsku pomoć tokom prvih sat vremena jer to značajno povećava šanse oporavka. Mučnina i bol u želucu jedan su od najzanemarenijih znakova srčanog udara, a najčešći su kod žena i ljudi starijih od 60 godina. Najčešće bol u želucu ima druge uzroke, ali ako niste pojeli ništa sumnjivo, dobro je javiti se lekaru. Simptomi slični gripu, poput znojenja, iscrpljenosti i slabosti, takođe mogu da budu znak infarkta, posebno ako ih ne prati visoka temperatura.

Ovaj lek SVI koriste kao da su bombonice, a može biti SMRTONOSAN!

10 sigurnih znakova:

Tegobe sa erekcijom

Čak dve trećine muškaraca obolelih od srčanih bolesti imalo je poteškoće sa erekcijom i pre dijagnoze. Razlog tome je suženje krvnih žila – oko srca i oko penisa.

Dugotrajan umor

Nekoliko nedelja pre srčanog udara više od 70 posto žena osetilo je snažan umor zbog čega nisu mogle da ustanu iz kreveta. Takve simptome javite lekaru.

Oticanje nogu

Ako srčani mišić ne radi kako treba, krv ne može da “isprati” otpadne stvari iz tkiva, pa može doći do oticanja, najpre u stopalima i zglobovima.

Stop bolestima srca

Srčani udar može da se spreči – čak 90 posto prvih srčanih udara izazvali su pušenje, povišeni pritisak, ishrana, debljina, neaktivnost i stres, prenosi 24 sata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.