Muškarci za prevaru biraju ženstvenije partnerke

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci za prevaru biraju ženstvenije partnerke

Najnovije istraživanje na Univerzitetu Stirling pokazalo je da će muškarci svoje partnerke prevariti sa ženstvenim pripadnicama lepšeg pola.

Ženstvenost u tom slučaju podrazumeva punije obraze, manju vilicu, tanak struk i obline, što oni podsvesno povezuju s mladošću, zdravljem i vernošću.

Takav nežniji izgled povezan je s većim nivoom estrogena, ženskog polnog hormona, što u muškarčevim očima naglašava reproduktivnost žene.

S druge strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zanimljivo je da su prema nekim starijim istraživanjima žene te koje biraju muškarce muževnijih crta lica za afere.

Teško je reći zašto je to tako i zašto uopšte dolazi do preljube, ali očigledno je da je jedan od razloga to što muškarci dugoročne partnerke biraju po nekim drugim kriterijumima, a za aferu žele seksepilnu ženu sa oblinama.

Osim toga, pokazalo se da su atraktivni i muževni muškarci skloniji aferama i često su u crvenom - zato ozbiljno razmislite hoćete li odoleti njihovom šarmu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.