Možda vam se već dogodilo: Čudni načini za doživljavanje orgazama

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Okt.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Možda vam se već dogodilo: Čudni načini za doživljavanje orgazama

U istraživanju koje je sprovedeno na Univerzitetu Indijana, otkriveno je kako neke žene mogu doživeti orgazam i tokom treninga. Iako ne postoji neka čarobna tehnika, mnogi ističu kako je joga najbolja za tako nešto.

1. Tokom vežbanja

Women’s Health ističe vežbu u kojoj legnete na stomak, s dlanovima na podu, uz grudi. Ruke su savijene u laktovima. Zatim lagano podignte gornji deo tela, dok donji ostaje na podu. Držite noge zategnuto i skupljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << te u vežbu uključite i mišiće zadnjice. Zadržite tu pozu od sedam do deset udisaja.

2. Za vreme spavanja

Tokom REM faze spavanja, kada se javlja većina snova, i to zahvaljujući povećanom protoku krvi u vaginu.

3. Putem bradavica

Evo kako to funkcioniše: stimulacijom bradavica otpušta se oksitocin, koji može uzrokovati kontrakcije materice i vagine, koje su povezane s orgazmom. To donosi bolji protok krvi u genitalije, a za neke i orgazam.

4. Tokom porođaja

U slučaju da niste znale, naprezanjem se mogu stimulisati ista područja, koja se stimulišu kad se rađa beba.

5. Orgazam umom

Lejdi Gaga jednom je davno izjavila kako je sposobna da samoj sebi priredi psihički orgazam. “Radi se o kombinaciji disanja, fantazija i davanja dopuštenja da se usredsredite na sami sebe”, otkrila je seksualna terapeutkinja Đina Ogden.

Izvor: index.hr, M.G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.