Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Jul.2017, 10:32 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Recept dana: Mafini od rogača
Rogač je drvo čiji plod služi kao kao zaslađivač, dodatak brašnu za kolače i kremove, za štrudle. A koristi se kao i kao zamena za čokoladu. Otkrivamo vam recept za savršene mekane i izdašne mafine. Sastojci za 12 mafina: -2 šolje brašna -3/4 šolje sitnijeg šećera -1 šolja mleka -2 šolje izgnječenih banana -2 umućena jajeta -3 kašike rogača u prahu -1 kašika jogurta -1 kašičica ekstrakta vanile -1/2 kašičice cimeta -1/2 kašičice sode bikarbone -150g putera, otopljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i malo ohlađenog -malo soli Priprema: Zagrejte rernu na 200C i nauljite kalupe za mafine. Pomešajte suve satojke, brašno, šećer, so, rogač, sodu bikarbonu i cimet. Zatim u sredinu mešavine dodajte jaja, mleko, puter, jogurt, vanilu i banane. Drvenom kašikom izmešajte sve dok se sastojci ne sjedine. Napunite 2/3 svakog kalupa sa smesom, pa pecite oko 20 minuta u rerni. Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade i poslužite. Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube ipridružite nam se na Viber public chatu.
Nastavak na Lepota i zdravlje...