MUP formira radnu grupu za suzbijanje nasilja nad ženama

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP formira radnu grupu za suzbijanje nasilja nad ženama

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića biće formirana radna grupa u Ministarstvu unutrašnjih poslova za suzbijanje nasilja nad ženama, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra sa predstavnicama organizacija “UN women” i Ženska platforma za razvoj Srbije.

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova detaljno će analizirati sve slučajeve porodičnog nasilja, a činiće je predstavnici Direkcije policije, koji se bave problematikom porodičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nasilja , i predstavnice organizacija “UN women” i Ženske platforme za razvoj Srbije, saopšteno je iz MUP-a.

Njenim formiranjem, kako se navodi, biće uspostavljena intenzivnija saradnja MUP-a sa specijalizovanim ženskim nevladinim organizacijama koje pružaju usluge ženama u situaciji nasilja.

Na sastancima će biti razmatrani predlozi koji će biti upućeni Savetu za suzbijanje nasilja u porodici Vlade Srbije, kako bi ova grupa pružila punu podršku radu Saveta, stoji u saopštenju MUP-a.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U MUP-u će biti formirana radna grupa za suzbijanje nasilja nad ženama

Izvor: Blic, 17.Jul.2017

Na inicijativu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića biće formirana radna grupa u Ministarstvu unutrašnjih poslova za suzbijanje nasilja nad ženama, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra sa predstavnicama organizacija "UN women" i Ženska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.