Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepotice nebeski vozači: Gospodarice visina

Naširoko je rasprostranjeno verovanje da su stjuardese jedne od najlepših žena na svetu. Ali malo ko zna da lepotice na nebu ne paradiraju samo avionom već i njime upravljaju. Svet je ostao opčinjen kada je zahvaljujući Instagramu saznao za Šveđanku Mariju Peterson (Maria Pettersson).

Објава коју дели Maria Pettersson (pilotmaria) дана 22. Јул 2017. у 9:30 PDT

Ova 33-godišnja plavuša je ni manje ni više nego kapetan aviona. Uz pomoć društvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mreža ona srušila je mit da u kokpitu moraju da budu samo muškarci. Kada ne leti nebeskim prostranstvom, Marija, piše blog, deli savete o tome na koji način žene mogu da postanu nebeski vozači i obiđu svet. Savetuje da svako treba da sledi svoj san i da nikad ne odustaje od njega.

Štednja za školu za pilote joj se, kako kaže, višestruko isplatila jer je danas neizmerno srećna. Na Instagramu Mariju prati 426.000 ljudi koji mogu da uživaju u njenim privlačnim fotografijama. Lepotica upravlja ni manje ni više nego boingom 737NG koji prevozi 137 putnika.

Da skandinavske lepotice vole da lete do oblaka, pokazala je i Malin Rajdkvist (Malin Rydqvist). Ova 30-godišnja Šveđanka takođe upravlja putničkim avionom boing 737. Kada dotakne tlo, kako navodi, opušta se uz jogu, a te majstorije rado fotografiše i postavlja na društvene mreže. Zavodnica u odelu pilota ima više od 190.000 onlajn obožavalaca.

Manekenkama takođe ne manjka hrabrosti kada treba da uzdignu avion. Najplaćeniji model Žizel Bundšen je navodno počela da uzima časove letenja dok je bila trudna, a njen instruktor se šalio da će do polaganja postati preglomazna za kokpit. Brazilska lepotica je sela u pilotsku kabinu u nadi da će moći da se prevozi iz Bostona do Njujorka kad god poželi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.