Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Jun.2017, 21:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Ledeni dezert od lubenice koji može napraviti baš svako
Obožavate lubenicu i želite pronaći novi način kako uživati u njoj? Isprobajte granitu od lubenice, popularnu verziju osvežavajućeg ledenog deserta. Foto: Thinkstock Granita je naziv za ledeni desert koji potiče iz Italije. Legenda kaže da je “prava” granita samo ona koju možete probati na Siciliji, ali u svakom delu Italije možete naći neku novu ukusnu verziju osvežavajućeg deserta. Tako jedni smatraju da ona mora biti glatka poput sladoleda dok drugi misle da je tajna njene popularnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << u što debljim “kristalićima”. Voda i šećer baza su granite, a nadograđuje ju se sa glavnim ukusima. Najčešće su to limun i ostali agrumi, bobičasto voće, menta, kafa ili bademi. Jedna od najpopularnijih verzija svakako je ona napravljena od lubenice. S obzirom na to da lubenica u sebi sadrži više od 90 posto vode, kod ove granite nema potrebe za dodavanjem vode. U nastavku pronađite recept za granitu od lubenice. SASTOJCI ZA GRANITU OD LUBENICE: 1 kilogram lubenice sok od 2 limete 4 kašike šećera PRIPREMA Izvadite koštice iz lubenice i narežite je na manje komade. Iscedite sok od limete. Stavite lubenicu, sok od limete i šećer u blender pa sve dobro promešajte dok ne dobijete tečnu smesu. Isto možete napraviti i sa štapnim mikserom. Ubacite smesu u dublji kalup za pečenje kolača, pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na tri sata. Zatim izvadite kalup iz zamrzivača, kašikom ‘stružite’ granitu dok je ne pretvorite u male kristaliće. Servirajte u malim činijama ili čašama po želji. Pogledajte video Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.
Nastavak na Lepota i zdravlje...