Koliko seksa nedeljno je dovoljno za srećnu vezu?

Izvor: Lepota i zdravlje, 23.Nov.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko seksa nedeljno je dovoljno za srećnu vezu?

Nedavno istraživanje, koje je sprovedeno na velikom uzorku ispitanika u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazalo je da je seks jednom nedeljno dovoljan za sreću parova. Foto: Guliver/Thinkstock Poznato je da je “mala noćna gimnastika” neophodna za dobro funkcionisanje veze. Seks igra važnu ulogu u održavanju sreće partnera – bliskost, međusobno poštovanje i razumevanje nisu dovoljni. Studija, objavljena u časopisu Social Psychological and Personality Science, otkriva da se ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << opterećivati brojevima, te da je “kvalitet bitniji od kvantiteta”. Pročitajte i… 7 razloga zašto seks pod tušem uopšte nije dobra ideja Naučnici sa Univerziteta u Torontu tvrde da je maženje jednom nedeljno sasvim dovoljno za sreću u vezi, ali dodaju da joj učestaliji seks nikako ne meže naškoditi, mada parovi neće obavezno zbog toga biti srećniji. Vođa istraživanja Ejmi Muiz i njene kolege su za potrebe studije analizirali podatke tri prethodna istraživanja vođena u SAD između 1989. i 2012. na uzorku od 25.000 ispitanika. Pročitajte i… Da li ste znali: Ovo su holivudski sapioseksualci!

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Šta to VEZU čini jačom – a NIJE SEKS?

Izvor: Savršena.com, 24.Nov.2015, 11:47

(foto: chatelaine.com).. Naučnici su sproveli niz studija kako bi otkrili šta to vezu čini jačom, a iznenadili su se kada su otkrili da presudni faktor kada je kvalitet veze u pitanju nije seks.Nasumično izabranih 69 parova u braku naučnici su podelili u dve grupe. Jedna je trebalo da nastavi s...

Nastavak na Savršena.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.