Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Jun.2016, 16:11 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kolač sa lešnicima i kokosom
Foto: Dobra Hrana Sastojci: Za koru: – 6 belanaca – 6 kašika šećera – 50 g kokosa – 100 g mlevenih lešnika – 1 prašak za pecivo Za fil: – 6 žumanaca – 6 kašika šećera – 100 g mlečne čokolade – 200 g putera – 2 dl slatke pavlake Za dekoraciju: – 3 šlaga, 3 dl mleka Priprema: Kora: 1. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam. 2. U šam od belanaca dodati mlevene lešnike, kokos i prašak >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << za pecivo pa polako promešati varjačom. 3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC oko 20 min. da porumeni. Fil: 1. Žumanca sjediniti sa šećerom i kuvati na pari uz neprestano mešanje. 2. Kada se šećer otopi, dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem dok se i ona ne rastopi. Zatim skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi. 3. Slatku pavlaku umutiti u šlag, a puter penasto umutiti. 4. U ohlađenu smesu od čokolade dodati puter i šlag od slatke pavlake pa polako promešati varjačom. Finalni postupak: 1. Koru premazati filom od čokolade. 2. Šlag umutiti sa mlekom i premazati preko fila.
Nastavak na Lepota i zdravlje...