Kako da vam kupaći kostim traje i naredne sezone

Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Avg.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da vam kupaći kostim traje i naredne sezone

Godišnji odmor je završen, a naši kupaći kostimi će, najverovatnije, ponovno godinu dana provesti zaboravljeni. To ne znači da ih pravo iz kofera možete samo prebaciti u kesu na dnu ormara. Ako želite da još godinama izgledaju kao novi, obavezno poslušajte ove savete.

1. Pranje na ruke

Predlažemo da omiljeni kupaći pažljivo operete na ruke jer mu se u veš mašini može dogoditi svašta – od ispadanja ukrasa ili žice iz gornjeg dela pa sve do okretanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << jastučića u gornjem delu.

2. Hladna voda

Kupaći kostim najbolje je prati u hladnoj vodi, sa malo deterdženta i omekšivača. Vruća voda ponekad može da razvuče likru u tkanini zbog čega bi on mogao da se rastegne.

3. Dobro ispiranje

S obzirom na to da kupaći nećete nositi do sledećeg leta, pobrinite se da dobro isperete sve ostatke deterdženta i omekšivača iz njega kako se tkanina ne bi uništila, a boje isprale.

4. Sušenje na vazduhu, ali ne i na suncu

Kupaće kostime nikad nemojte stavljati u mašina za sušenje veša. Pre nego što ga sklonite u ormar, kupaći kostim osušite prirodno, na vazduhu, ali ne i na suncu kako boje ne bi izbledele.

5. Spremite ih za zimu

Kupaće kostime je najbolje držati u platnenim vrećicama – nikako plastičnim kesama. Ako imate posebnu fioku za kupaće, možete ih ostaviti i van platnenih vrećica, ali obavezno ih lepo i uredno složite kako ne bi izgubili formu.

Izvor: Index.hr

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.