Kako da s lakoćom otklonite perut

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Nov.2014, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da s lakoćom otklonite perut

Perut na vlasištu kose nastaje kao posledica stresa, nedostatka vitamina B u telu, kao i zbog delovanja gljivice koja se hrani kožnim uljem. Da bi uklonili bile ljuskice s vlasišta kose (i s odeće), kao i sprečili njihov nastanak poslužite se nekim od ovih delotvornih saveta.

1. Namirnice za trljanje vlasišta

Belih ljuskica možete se rešiti uz pomoć namirnica iz špajza. Pre pranja kose vlasište istrljajte mešavinom jabukovog sirćeta i vode u razmeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << 1:2, ostavite da deluje nekoliko sati, pa dobro isperite i operite kosu na uobičajeni način.

Ukoliko imate na raspolaganju tri do četiri svežih grančica ružmarina, potopite ovo začinsko bilje s litrom prokuvane vode, ostavite da odstoji 24 sata, pa njime tretirajte vlasište. Neka istraživanja su dokazala efektnost ružmarina na stimulisanje rasta kose, podsticanje cirkulacije te uništavanje gljivica koje dovode do razvoja peruti.

2. Hrana koja sprečava nastanak peruti

Lepoti vaše kose i vlasišta uveliko zavise od hrane koju jedete. Ako želite da sprečite nastanak peruti na jelovnik uvrstite sveži đumbir koji je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima, kao i prirodni “antibiotik” – beli luk. Odličan saveznik u borbi protiv peruti su i leblebije jer sadrže visoke koncentracije cinka i vitamina B6 koje podstiču mikrocirkulaciju vlasišta i tako sprečavaju nastanak belih ljuskica.

Dobar izvor vitamina B su i pšenične klice, te semenke suncokreta koje možete grickati samostalno, u sklopu hleba od celih žitarica, ili kao dodatak zdravim salatama. Na kraju ne zaboravite na jabuke, koje su odlične za uklanjanje peruti.

3. Kozmetički preparati

U borbi protiv peruti mogu vam pomoći i kozmetički preparati. Na tržištu se nalazi široka lepeza proizvoda poput šampona, balzama i maski koji sprečavaju nastanak belih ljuskica ili ublažavaju njihovu pojavu.

Izvor: zadovoljna.hr, M.G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Kako da s lakoćom otklonite perut

Izvor: BanjalukaLive.com, 18.Nov.2014, 20:00

Perut na vlasištu kose nastaje kao posljedica stresa, nedostatka vitamina B u tijelu, kao i zbog djelovanja gljivice koja se hrani kožnim uljem. Da bi uklonili bile ljuskice s vlasišta kose (i s odjeće), kao i spriječili njihov nastanak poslužite se nekim od ovih djelotvornih savjeta. 1. Namirnice...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.