Kada joj je drug oteo dečka, rešila je da smrša: Sada joj svi zavide

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada joj je drug "oteo" dečka, rešila je da smrša: Sada joj svi zavide

Kada je čula da njen blizak prijatelj izlazi sa muškarcem na koga je i ona bacila oko, bila je slomljena i odlučila je da promeni svoj život. Počela je naporno da radi na sebi i nećete je prepoznati - smršala je 35 kilograma.

Marisa Hočenberg (27) je devojka čija se priča proširila po mnogim svetskim časopisima o zdravlju.

"Oduvek sam volela hranu", rekla je ona.

"Ne bih opisala sebe kao nekog ko jede na psihičkoj bazi, ali sam se borila sa svojom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << težinom i zato sam bila zlostavljana".

Iako se dešavalo da gubi po pet kilograma godišnje, to nikad nije bilo trajno. A onda, kada je otišla na koledž, njena kilaža je počela da raste sve više i više.

A onda se desilo nešto što je buckastu Marisu nateralo da promeni svoj način života.

"Taman kada sam počela da shvatam da mi težina samo odmaže u životu, dobar prijatelj je počeo da se zabavlja sa dečkom koji mi se sviđao", napisala je Marisa.

"Bila sam povređena. Sedela sam na klupi u Central parku jedno popodne i razmišljala kako moram da promenim svoj život".

Sa novim planom, Marisa je ustala sa klupe i otišla da kupi zdravu hranu.

"Kada sam otišla u stan, otvorila sam fridžider i pobacala sve stvari koje ne bi trebalo da budu tu".

Od tog dana Marisin život je totalno promenjen. Počela je sama da istražuje, izbacila je trenera i nutricioniste i sama je došla do svog plana za zdrav život.

Konstruisala je svoju dijetu, uključila je dovoljno proteina, povrće, vlakana, zeleni čaj i izbacila sve bele "drogu" (belo brašno, šećer, so...).

Pored novog načina ishrane, ona svakodnevno posećuje teretanu, a onda su rezultati počeli da se pokazuju.

"Moje telo se transformisalo. Kao i sve u životu, kada se jako trudite, počinjete vi sami da vidite rezultate. Smršala sam 35 kilograma". "Nikad neću zaboraviti trenutak kada sam ušla u prodavnicu i kupila odeću u veličini o kojoj sam mogla samo da sanjam. Plakala sam".

Svoje putovanje je delila na društvenim mrežama.

Kasnije se povezala sa organizacijama koje vode brigu o zdravom načinu život, a čak organizuje sa stručnjacima događaje na kojima pomaže onima kojima je to potrebno.

"Ako počinjete sa dijetama samo morate da verujete u sebe i obavezno da gubite kilograme na zdrav način. Ako razmišljate o mršavljenju, počnite odmah, nema potrebe da odlažete. Vi možete da dođete do cilja. I obavezno, gubite kilograme zbog sebe".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.