Jednostavan način da topite salo i da istovremeno uživate

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2016, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavan način da topite salo i da istovremeno uživate

Ukoliko vas muči višak kiograma i nikako ne možete da ga se rešite, nešto radite pogrešno. Umesto iscrpljujućih dijeta isprobajte ovaj opuštajući tretman.

Vežbanje je uvek preporučljivo za mršavljenje, a kako zagreva telo, isto se događa i tokom uživanja u vrućoj kupki. Britanski istraživači su uporedili potrošnju kalorija kod ležanja u kadi te drugih fizičkih aktivnosti.

Topla kupka je novi saveznik u borbi protiv viška kilograma jer britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naučnici tvrde da sagoreva kalorije i smanjuje nivo glukoze u krvi.

Naučnici su okupili deset muškaraca koji nisu bili u dobroj formi i u rektum im stavili termometar. Jedan dan su vozili bicikl, a drugi dan su se opuštali sat vremena u vrućoj kupki na 40°C.

Nakon kupanja su izgubili 126 kalorija, kao da su hodali pola sata. Tokom jednosatne vožnje bicikla muškarci su potrošili 630 kalorija, pa vođa istraživanja Stiv Fokner upozorava da je vežbanje i dalje ključ dobrog zdravlja. Ali osim što sagoreva masnoće, kupka obavlja dobar posao i kad je u pitanju snižavanje šećera u krvi.

- Kod učesnika koji su proveli neko vreme u vrućoj vodi zabeležili smo 10 procanata manji nivo glukoze za razliku od onih učesnika koji su samo vežbali - otkrio je Fokner i dodao da će ovo otkriće posebno koristiti ljudima koji se bore s dijabetesom tipa 2.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.