Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Apr.2015, 09:06 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Jagnjetina na provansalski način
Potrebno je (za 6 osoba): - 2 kg jagnjeće plećke, 300 g slanine, 2 kašičice soli, biber po ukusu, kašičica aleve paprike, pola glavice celera, 2 paradajza, 4 čena belog luka, 4 krompira, 4 šargarepe, 2 glavice crnog luka, šaka kapra, 0,5 dl crvenog vina, 1 litar bujona, pakovanje royal-mix povrća, kašičica provansalske mešavine začina. Priprema: - Najpre uključite rernu na 200 °C da se greje. - Jagnjetinu posolite, začinite svim začinima i ostavite sa strane. - Nakon toga, izrendajte povrće, paradajz isecite na kriške, a crni luk na osmine. - Slaninu isecite na kocke, a zatim je propržite u tiganju. Kapar operite i ocedite. - U dobro nauljen pekač ređajte meso, zatim slaninu, a na kraju i povrće. - Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. - Potom nalijte crveno vino, bujon i masnoću od slanine iz tiganja u kome je pržena. - Poklopite pekač pa kuvajte u rerni na temperaturi od 200 °C oko pola sata, a zatim snizite temperaturu na 150 °C i ostavite da se kuva još oko dva sata. - Servirajte toplo. Recept: Nenad Gladić, Lepi Brka Foto: Shutterstock
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Jagnjetina na provansalski način
Izvor: Scandal.rs, 15.Apr.2015
Potrebno je (za 6 osoba):..– 2 kg jagnjeće plećke, 300 g slanine, 2 kašičice soli, biber po ukusu, kašičica aleve paprike, pola glavice celera, 2 paradajza, 4 čena belog luka, 4 krompira, 4 šargarepe, 2 glavice crnog luka, šaka kapra, 0,5 dl crvenog vina, 1 litar bujona, pakovanje royal-mix...