Izuzetni ljudi: Magdalenine cipele - od Srbije do Menhetna

Izvor: B92, 13.Okt.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izuzetni ljudi: Magdalenine cipele - od Srbije do Menhetna

Magdalena Klašnja trenutno je jedna od najtraženijih dizajnerki cipela na svetu. Unikatno rađene u maloj radionici u predgrađu glavnog grada Srbije, njene cipele krase stopala žena širom sveta.

Ovo je druga priča u serijalu “Izuzetni ljudi” koji je VICE uradio za B92.net - o ljudima koji su, uprkos uspehu, skoro nepoznati u svojoj zemlji, a karijeru grade na globalnoj sceni. Srećemo ih svaki dan, a ne znamo ko su.

Magdalena, diplomirana kostimografkinja, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo poznata u svetu mode, već i pozorišta, filma i TV industrije, pre svega u Sjedinjenim Američkim Državama. Sarađuje sa prestižnim modnim kućama poput Eugenia Kim i Daryl K.

Pogledajte video:

U narednim nedeljama još videa koje je Vajs uradio za serijal "Izuzetni ljudi" - samo na B92.net.

U prvoj epizodi - Bugi - od margine Bruklina do hvatanja Bolta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.