Izvor: B92, 30.Avg.2014, 14:59 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Grilovani sendviči sa sirom, limunom i bosiljkom
Obradujte svoje najmilije i napravite im ovaj egzotičan doručak…
Sastojci
Priprema
1. Pomešajte u činiji srednje veličine, mocarelu, fetu, narendanu koru od limuna i bosiljak. 2. Za svaki sendvič: Premažite spoljašnju stranu dva parčeta hleba za sendvič maslinovim uljem da dobije prijatan ukus. Okrenite jedno parče i drugu stranu premažite pripremljenim namazom od sira. Napravite sendvič tako što ćete preklopiti drugo parče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hleba odozgo sa nauljenom stranom okrenutom spolja. 4. Stavite sendvič u pekač ili zatvoreni gril tiganj i grilujte dok se sir ne rastopi, a hleb bude dobro prepečen, oko 4-5 minuta.
Napomena
Za ove sendviče možete koristiti hleb po izboru. Pekarsku veknu, okrugli hleb sa kvascem, itd. Potrebno je imati presu za panini, ali može poslužiti i tiganj za grilovanje sa poklopcem ili pekač.
Izvor i foto: hranazadusu