Grilovani sendviči sa sirom, limunom i bosiljkom

Izvor: B92, 30.Avg.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grilovani sendviči sa sirom, limunom i bosiljkom

Obradujte svoje najmilije i napravite im ovaj egzotičan doručak…

Sastojci

Priprema

1. Pomešajte u činiji srednje veličine, mocarelu, fetu, narendanu koru od limuna i bosiljak. 2. Za svaki sendvič: Premažite spoljašnju stranu dva parčeta hleba za sendvič maslinovim uljem da dobije prijatan ukus. Okrenite jedno parče i drugu stranu premažite pripremljenim namazom od sira. Napravite sendvič tako što ćete preklopiti drugo parče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hleba odozgo sa nauljenom stranom okrenutom spolja. 4. Stavite sendvič u pekač ili zatvoreni gril tiganj i grilujte dok se sir ne rastopi, a hleb bude dobro prepečen, oko 4-5 minuta.

Napomena

Za ove sendviče možete koristiti hleb po izboru. Pekarsku veknu, okrugli hleb sa kvascem, itd. Potrebno je imati presu za panini, ali može poslužiti i tiganj za grilovanje sa poklopcem ili pekač.

Izvor i foto: hranazadusu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.