Funkcionalna hrana je preventiva patoloških stanja u gastroenterologiji

Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Okt.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcionalna hrana je preventiva patoloških stanja u gastroenterologiji

Pre nego što posegnete za medikamentima gastroenterolozi preporučuju izbalansiranu ishranu. Foto: PR Na konferenciji za medije Udruženja gastroenterologa Srbije održanoj povodom 3. Kongresa gastroenterologa, najavljeno je okupljanje 400 gastroenterologa, hepatologa i lekara drugih specijalnosti iz zemlje i sveta. Konferencija za medije je bila uvod u teme koje će biti dominantne na Kongresu i povod da se ukaže na značaj zdravih navika u ishrani i značaj zdrave ishrane za održavanje zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i prevenciju od bolesti, kao i potrebu da treba naći balans u svakodnevnom životu. 3. Kongres gastroenterologa Srbije sa međunarodnim učešćem je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije i od strane evropskog akreditacionog tela što Kongresu daje širu dimenziju i značaj. Predstavnicima medija obratio se prof. dr Srđan Đuranović, predsednik Organizacionog odbora i predsednik Udruženja gastroenterologa Srbije. Moderator konferencije za medije je bio Nemanja Velikić iz Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Svoj osvrt na teme Kongresa “Infekcija u gastroenterologiji” i “Funkcionalni poremećaji i poremećaji mortiliteta” dali su i gastroeterolozi prof. dr Goran Janković, predsednik Naučnog Odbora Kongresa i docent Tamara Alempijević, sekretar Organizacionog Odbora Kongresa i sekretar Udruženja gastroenterologa Srbije. Foto: PR Jedna od tema koja će biti razmatrana na Kongresu je dominantna danas i u Srbiji i svetu i bavi se uticajem savremenog tempa života na zdravlje ljudi i funkcionalne poremećaje među kojima su i nervozna creva i problemi sa varenjem. Savremeni tempo života zanemaruje fiziološke potrebe organizma za ishranom u istim terminima, raznovrsnom hranom, kuvanim jelima, adekvatnim unosom biljnih vlakana. Stres koji nas dodatno opterećuje često se može ispoljiti upravo na naš digestivni trakt u vidu simptoma nadutosti, gasova, loše probave, usporenog metabolizma, lošeg varenja. Profesor Đuranović je pred najveći konges u Beogradu spomenuo sprovedenu studiju na 50 ispitanika sa funkcionalnim poremećajima digestivnog trakta i kao jedan od funkcionalnih proizvoda koji rešava ove probleme pre nego što uzmemo konkretan lek ukazao i preporučio Balans +, koji reguliše varenje za samo 10 dana i uz dve probiotske kulture (LA5 i BB12) i probiotik oligofruktozu povoljno deluje na digestivni trakt, podstiče varenje i ubrzava metabolizam. Foto: PR Eksperti iz Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Italije, Makedonije, Madjarske, SAD-a, Slovenije, Švajcarske, Švedske i Velike Britanije će na Kongresu prezentovati oko 60 originalnih radova i oko 80 apstrakata iz svih oblasti gastroenterologije i hepatologije. Ovaj Kongres će još jednom pokazati da srpska gastroenterologija drži korak sa Evropom i svetom i da Srbija svakako predstavlja jedan od glavnih gastroenteroloških centara u regionu.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Kongres gastroenterologa: Funkcionalna hrana prevencija patoloških stanja

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Okt.2015

U organizaciji Udruženja gastroenterologa Srbije od 8. do 10. oktobra u hotelu Crowne Plaza će biti održan treći Kongres gastroenterologa. . .  . Najavljeno je okupljanje 400 gastroenterologa, hepatologa i lekara drugih specijalnosti iz zemlje i sveta.. .Tim povodom održana je konferencija...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.