Evo zašto je veza između majke i deteta nestvarna i neraskidiva (VIDEO)

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto je veza između majke i deteta nestvarna i neraskidiva (VIDEO)

Zašto kažemo da je majka jedna jedina.

Ne kaže se u narodu za džabe da je majka jedna i da je veza između nje i njene dece posebna i neraskidiva, a video u nastavku objašnjava taj odnos.

Da li ste znali da bebe još dok su u utrobi počinju da uče jezik svojih majki, kao i da razlikuju različite reči. I posle rođenja, bebe se sećaju nekih od tih reči.

Dok je u stomaku, fetus na majčine reči odgovara pokretima i tako se uspostavlja vid komunikacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kada je majčino srce povređeno, matične ćelije fetusa migriraju do povređenih ćelija majčinog srca i tako popravljaju štetu.

Možda se zato posebno dečaci smatraju majčinim sinovima, ali oni ostavljaju tragove svoje DNK mozgu majke, što automatski znači da je oni štite od Alchajmerove bolesti.

U snimku u nastavku saznajte još raznih povezanosti deteta i majke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.