Evo do koje godine ženama rastu grudi!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jul.2016, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo do koje godine ženama rastu grudi!

Veličina grudi stalno se menja, a može varirati čak i do jedne veličine. Na promenu u veličini grudi utiče različito vreme u menstrualnom ciklusu.

Kod većine žena grudi se potpuno razviju 3 do 4 godine nakon prve menstruacije, a proces rasta grudi završi u prilično ranoj životnoj dobi.

- Ženske grudi rastu do kasnih tinejdžerskih ili ranih dvadesetih godina, ali promene u njihovoj veličini i obliku događaju se tokom celog života i povezane su s promenama u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << tkivu grudi. Na te promene utiču promene u hormonima, trudnoća, dojenje, debljanje ili mršavljenje, menopauza i slično, objašnjava ginekološkinja Dr sc. Jasenka Grujić.

Tokom trudnoće grudi narastu i po nekoliko brojeva, a tkivo se može jako raširiti pa se možda neće moći potpuno vratiti na pređašnje stanje. Osim toga i dojenje može uzeti svoj "danak" i promeniti izgled dojki.

Printskrin: YouTube/Amy Macedo

Neke žene kao posledicu trudnoće imaju veće grudi, dok se drugima nakon dojenja grudi smanje.

Genetika pak igra najveću ulogu u veličini i obliku ženskih grudi. Geni utiču na nivo hormona koji potom utiču na tkivo u grudima određujući gustinu, ali i izgled kože.

Genske karakteristike žene mogu povući sa obe strane porodice, a istraživanje objavljeno u časopisu BMC Medical Genetics otkrilo je kako sedam genskih faktora znatno utiče na izgled jednog od najženstvenijih atributa.

(Telegraf.rs / Izvor:fokus.ba)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.