Dom zdravlja “Dr Ristić”: Odgovori na vaša pitanja (dijetetika i nutricionizam)

Izvor: Lepota i zdravlje, 22.Avg.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja “Dr Ristić”: Odgovori na vaša pitanja (dijetetika i nutricionizam)

Odgovara: Dragana Miljković, nutricionista

P: Visoka sam 171 cm i imam 70 kg, želela bih da smršam 5-6 kg ali nikako ne uspevam. Da napomenem i da sam se borila s anoreksijom i bulimijom, još uvek pomalo se prejedem ponekad, ali uspela sam da odrzim kilažu (tj. da se ne gojim više). Mogu li da dobijem neki predlog ishrane (šta bi a sta ne trebalo da unosim) jer imam 16 godina i ne želim da uništim organizam raznim dijetama? Hvala unapred. Kristina
>> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje <<
O: Najbolje bi bilo da posetite savetovalište za ishranu, kako bi vam dali konkretne savete i režim ishrane. Ovim putem možete dobiti samo opšte savete. U toku dana treba bi treba da imate 4-6 manja obroka. Hranite se raznovrsno i buditi umereni u hrani. Trudite se da izbegavate: prženu i pohovanu hranu, grickalice, brzu hranu. U umrenim količinama se preporučuje unos: testenina, integralnog hleba, ovsenih kaša, ovsenih pahuljica, krompira, sokova. I slatkiša. Od namirnica se preporučuje : povrće (dve porcije dnevno, voće za užinu, riba piletina, ćuretina jogurt, kiselo mleko, mladi sir, ovsene pahiljice. Na osnovu medicinskim parametra vi ste normalno uhranjeni, s obzirom na to da se još razvijate i rastete.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima iz Doma zdravlja “Dr Ristić”, članica MEDIGROUP. Kliknite ovde.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.