Dom zdravlja “Dr Risitć”: Odgovori na vaša pitanja (neurofiziologija)

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Avg.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja “Dr Risitć”: Odgovori na vaša pitanja (neurofiziologija)

Odgovara: dr Miodrag Manigoda, spec. neurologije

P: Već pet meseci imam problema s vrtoglavicom i jakim bolom u glavi. Takođe se javlja i trnjenje ruku i bol u leđima. Sve mogu da podnesem ali tu vrtoglavicu i nestabilnost ne. Kad me zaboli glava imam zamućen vid. Išla sam neurologu, radila sve nalaze Eeg glave uredan, CT glave uredan, neurološki sve uredno osim magnetne krvnih sudova, koju ne mogu da uradim jer imam metalnu ploču u kolenu. Radila sam coolor dopler >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << krvnih sudova vrata i ruku – uredno. Rtg kičme pokazuje skoliozu. Možete li mi reći da li ta bol i nestabilnost u glavi mogu biti od kičme? Čekam sledeći pregled kod neurologa vec dva meseca. Anamarija

Odgovor: Najčešći razlozi vrtoglavice su razni poremećaji centra za ravnotežu u unutrašnjem uvu. Ovakvi poremećaji se lako dijagnostikuju od strane ORL specijaliste ili neurologa i relativno jednostavno se leče. Vrtoglavica može biti povezana sa problemima sa vratnom kičmom, ali ukoliko su isti jako izraženi. Tada može postojati i udruženost vrtoglavice i glavobolje. Međutim, blage spondiloze vratnog dela kičme neće proizvesti vaše tegobe. Dešava se da je migrenska glavobolja udružena sa vrtoglavicom, što se opet leči na poseban način. Sve ove opcije morate razmotriti sa vašim neurologom.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima iz Doma zdravlja “Dr Ristić”, članica MEDIGROUP. Kliknite ovde.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.