Izvor: Lepota i zdravlje, 04.Feb.2016, 17:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Desert posle ručka: Crna torta
Foto: Mica kuvarica Sastojci: Za koru: - 9 jaja - 9 kašika šećera - 2 kašike prezle - 100 g otopljene čokolade - 100 g mlevenih oraha - malo ruma Za fil: - 200 g putera - 100 g šećera u prahu - 100 g kristal šećera - 100 g otopljene čokolade - malo kuvane crne kafe - 2 jajeta - 1 vanil-šećer Za dekoraciju: - 100 g rendane čokolade Priprema: Kora: 1. Penasto umutite žumanca postepeno dodajući šećer. 2. Prelijte prezlu s malo ruma pa dodajte u umućena žumanca. 3. Zatim dodajte mlevene >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << orahe i otopljenu čokoladu. 4. Posebno umutite belanca u čvrst sneg pa lagano sjedinite s prethodnom smesom. 5. Sipajte u podmazan pleh prečnika 24 cm i pecite na 200°C dok ne porumeni. 6. Ostavite da se potpuno ohladi, pa presecite vodoravno napola. Fil: 1. Umutite na pari jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer. 2. Zatim dodajte malo kuvane crne kafe i čokoladu izlomljenu na kockice. Dobro promešajte da se čokolada otopi. 3. Ostavite da se prohladi te sjedinite puterom umućenim sa šećerom u prahu. Finalni postupak: 1. Koru premažite sa 3/4 fila i preklopite drugom korom. 2. Preko gornje kore i bočnih stranica nanesite ostatak fila i odozgo narendajte čokoladu.
Nastavak na Lepota i zdravlje...