Današnja poslastica: Kesten-torta

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Feb.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Današnja poslastica: Kesten-torta

Foto: Bakini slatkiši Sastojci: Za koru: 6 jaja 6 kašika šećera 3 kašike brašna 3 kašike gustina 2 kašike čokolade u prahu 3 dl čokoladnog mleka Za fil: 750 g kesten pirea 200 g šećera u prahu 2 kašike ekstrakta kafe 100 g mlevenih lešnika 2 dl slatke pavlake 250 g margarina Za dekoraciju: 3 dl slatke pavlake Priprema: Kora: 1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa dve kašike šećera umutiti u čvrst sneg. 2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom, pa varjačom sjediniti sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << šamom od belanaca. Dodati brašno, gustin i čokoladu u prahu i polako promešati. 3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 min. 4. Ohlađenu koru preseći poprečno na tri dela. Dobijene kore poprskati čokoladnim mlekom. Fil: 1. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati kesten pire, mlevene lešnike i ekstrakt kafe pa umutiti mikserom. 2. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag te polako sjediniti sa filom od kestena. Finalni postupak: 1. Prvu koru premazati trećinom fila, preklopiti drugom korom pa naneti drugu trećinu fila i prekritii trećom korom. 2. Preostalim filom premazati tortu od gore, a potom je dekorisati umućenom slatkom pavlakom.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Današnja poslastica: Kesten-torta

Izvor: Svet, 14.Feb.2016

Foto: Bakini slatkiši.. .. Sastojci:. Za koru:. 6 jaja. 6 kašika šećera. 3 kašike brašna. 3 kašike gustina. 2 kašike čokolade u prahu. 3 dl čokoladnog mleka. Za fil:. 750 g kesten pirea. 200 g šećera u prahu. 2 kašike ekstrakta kafe. 100 g mlevenih lešnika. 2 dl slatke pavlake. 250 g margarina. Za...

Nastavak na Svet...

Lisnata poslastica: Ružice s malinama

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Feb.2016, 17:13

Foto: Bakina kujna Sastojci: - 500 g lisnatog testa - 2 kašike brašna - 2 lista kore za gibanicu - 300 g malina - 150 g mlevenih lešnika - 100 g šećera u prahu - 100 g putera Priprema: 1. Lisnato testo položiti na radnu površinu prethodno posutu brašnom. Istanjiti ga pomoću oklagije u pravougaonik...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.