Današnja poslastica: Fantazija od čokolade

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Dec.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Današnja poslastica: Fantazija od čokolade

Foto: Torte i kolači Sastojci: Za kore: - 7 jaja - 250 g čokolade - 250 g margarina - 250 g šećera u prahu - 4 kašike brašna Za fil: - 7 jaja - 250 g čokolade - 250 g margarina - 250 g šećera u prahu Za krem: - 100 g čokolade - 100 ml slatke pavlake Priprema: Kore: 1. Penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer u prahu. 2. Dodati omekšali margarin i otopljenu čokoladu, pa nastaviti mućenje. 3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati kašiku po kašiku u prethodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << smesu, uz lagano mešanje varjačom. 4. Na kraju dodati brašno i promešati da se sjedini. 5. Smesu podeliti na 4 dela, pa jedan deo uliti u okrugli pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15 minuta. Na isti način ispeći još tri kore. Fil: 1. U dubljoj posudi umutiti žumanca sa šećerom u prahu, a zatim dodati omekšali margarin. 2. Otopiti čokoladu na pari, pa dodati u posudu i nastaviti mućenje. 3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa je postepeno dodavati prethodnoj smesi uz lagano mešanje. Finalni postupak: 1. Tortu filovati: kora, fil, kora… dok se ne potroši sav materijal. 2. Zagrejati slatku pavlaku na umerenoj temperaturi. Voditi računa da ne provri. 3. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi, a masa ne sjedini. 4. Ostaviti da se prohladi, a zatim preliti preko torte. 5. Tortu staviti u frižider da se ohladi i stegne, a zatim je iseći i poslužiti.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Današnja poslastica: Fantazija od čokolade

Izvor: Svet, 01.Dec.2015

Foto: Torte i kolači.. .. Sastojci:. Za kore:. – 7 jaja. – 250 g čokolade. – 250 g margarina. – 250 g šećera u prahu. – 4 kašike brašna. Za fil:. – 7 jaja. – 250 g čokolade. – 250 g margarina. – 250 g šećera u prahu. Za krem:. – 100 g čokolade. – 100 ml slatke pavlake. Priprema:. Kore:. 1....

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.