Da li znate kako muzika utiče na kardiovaskularno zdravlje

Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Jun.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li znate kako muzika utiče na kardiovaskularno zdravlje

Svetski dan muzike obeležava se prvog dana leta, 21. juna, širom sveta. Tim povodom se i u našoj zemlji svake godine održava više muzičkih nastupa različitih žanrova. Ipak, da li ste znali da pored toga što nas pokreće na zabavu, muzika pokreće i fiziološke promene koje pozitivno utiču na pritisak, disanje i srčani ritam? Profesor medicine na Univerzitetu u Paviji, Lučano Bernardi, sa svojim kolegama sproveo je ispitivanje kojim je potvrdio da muzika doprinosi boljem radu srca. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ispitivanju je učestvovalo 24 profesionalna muzičara, a obuhvatalo je praćenje njihovih fizioloških parametara na monitorima dok su slušali najrazličitije žanrove, ali i tišinu. Slušanje omiljene muzike umanjuje rizik od bolesti srca jer pojačava cirkulaciju krvi, izaziva osećaj blagostanja i oslobađa nas stresa što je korisno za ceo kardiovaskularni sistem. Pored muzike, koja ispunjava našu svakodnevnicu, veliki saveznik srca je i magnezijum. Ovaj prirodni mineral doprinosi pravilnom radu mišića, omogućava normalan rad srca i smanjuje umor i iscrpljenost. Preporučenu dnevnu dozu magnezijuma možete obezbediti unosom 1L Mg Mivela vode dnevno koja će vam pored magnezijuma obezbediti i potrebnu hidrataciju u vrelim letnjim danima koji dolaze. Pustite omiljenu muziku i uživajte uz Vodu Vašeg srca.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veselo uz muziku širom grada na početku leta

Izvor: RadioCity.rs, 22.Jun.2017, 08:35

I ove godine Francuski institut iz Niša i Studentski kulturni centar su 21. juna ispunili muzikom ulice grada. Na 5 lokacija u gradu, u Gradskoj kući, parku Čair, Obrenovićevoj ulici, na Univerzitetu i u sali Simfonijskog orkestra, od 18 sati do ponoći svi ljubitelji nota uživali su u muzički...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.