Da li se žene stvarno više lože na bradonje?

Izvor: JavneVesti.com, 24.Apr.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li se žene stvarno više lože na bradonje?

Brada se u modu vratila na velika vrata. Ako je i vi sami nosite ili razmišljate o tome da je pustite, sigurno vas zanima mišljenje pripadnica nežnijeg pola. Ako se njima ne svidi, džaba vam posao...

 
Najnovija studija o muškoj privlačnosti pokazala je da su brade ženama privlačne samo u onim periodima kada nisu u trendu!
Sudeći prema rezultatima, solo muškarci koji žele da puste bradu, trebalo bi da sačekaju da one izađu iz mode. Pokazalo se da žene najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << privlače bradonje poput Rasela Brenda, Dejvida Bekama ili Bred Pita samo kada su brade bunt, a ne modno pravilo.
Doktor Barnabi Dikson, sa Univerziteta u Novom Južnom Velsu, kaže da je brada seksualna osobina podložna znatnim kulturnim varijacijama. Tako, na primer, mužjaci u divljini koji imaju neobične uzorke boja i druga specifična obeležja koja ih izdvajaju od drugih lakše preživljavaju, ali i imaju veći uspeh kod ženki.
Međutim, ljudi manipulišu tim obeležjima pomoću kozmetike. Kulturni uticaji uveliko određuju to hoće li muškarci puštati bradu ili imati glatko obrijano lice, pa su tako žene u jednom istraživanju preferirale laganu, dan-dva stara bradu, u drugom, kasnijem istraživanju u trendu su bile guste brade dok su u trećem istraživanju kao najatraktivniji ocenjena muška glatko i sveže obrijana lica.
Istraživanje je pokazalo da su ženama, kao i muškarcima, brade znatno privlačnije od sveže obrijanog lica tek kad su izuzetak, a ne pravilo. Drugim rečima, u kafiću prepunom glatko obrijanih momaka najatraktivniji će biti muškarac s bradom. No, ukoliko je kafić prepun bradonja, tada će pažnju privlačiti onaj muškarac koji ima lice poput bebine guze.
Prethodna istraživanja pokazala su da, bez obzira na trendove, muškarci s bradama ženama deluju muževnije, snažnije i kao bolji seksualni partneri. U novoj studiji koju su sproveli australijski naučnici učestvovalo je 1453 žena i 213 muškaraca.
Tokom istraživanja žene i muškarci su gustu bradu procenili privlačnijom u situacijama u kojima su retke brade i glatko obrijano lice bili česta pojava. Isto tako, sveže obrijano lice bilo je manje privlačno kada je bilo česta pojava. Drugim rečima, ono što je retko u većini slučajeva je i najprivlačnije.

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.