Čaj od đumbira: Najbolji lek za bolno grlo

Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Dec.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaj od đumbira: Najbolji lek za bolno grlo

Najčešće zdravstvene tegobe tokom zime su bolovi u grlu i iritantan kašalj. Oni mogu da iscrpe telo i prouzrokuju nervozu.

Ukoliko volite prirodne lekove, pokušajte da dosadni kašalj oterate čajem od đumbira. U isto vreme, on će vam i podići raspoloženje.

Đumbir je u poslednje vreme počeo dosta da se koristi kako u kuhinji kao omiljen začin za obroke i dezerte, tako i kao spasonosni lek za brojne tegobe. Ova biljka ublažava mučninu, podstiče cirkulaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i smanjuje stres, dok je u zimskim mesecima najpoželjniji lek za probleme sa grlom.

Predstavljamo vam kako da sami napravite čaj od đumbira.

Potrebni sastojci:

kafena kašičica narendanog svežeg đumbira

kašičica meda

sok od svežeg limuna

250 ml vrele vode

Sveži narendani đumbir stavite u šerpu i prelijte ga vrelom vodom. Kada se malo prohladi dodajte sok od limuna i med, promešajte i popijte u što kraćem roku. Ovaj čaj je najbolje piti pre spavanja ili ujutro.

Izvor: zadovoljna.hr, S.D.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.