Beli hram na Tajlandu je parče raja na Zemlji!

Izvor: Savršena.com, 30.Jun.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beli hram na Tajlandu je parče raja na Zemlji!

Iako izgleda kao građevina iz snova Wat Rong Khun, ili Beli hram, zaista postoji. Smešten u provinciji Chiang Rai na Tajlandu ovaj budistički hram je popularno mesto za meštane i turiste koji dolaze iz celog sveta da bi svojim očima videli ovo jedinstveno arhitektonsko čudo, puno simboličkih detalja. 
Chalermchai Kositpipat, likovni umetnik i dizajner, uradio je ovo remek-delo 1997. godine i tako preneo parče raja na planetu Zemlju. Trebalo je mnogo više od jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << godine da se hram završi. Zapravo, trebalo je da prođe čitava decenija da se sve dovede u red – do najsitnijih detalja. A detalji su svuda: od poda do plafona!

Zanimljivo je da je Kositpitat izgradnju hrama, koja je koštala više miliona dolara, finansirao iz svog džepa, bez pomoći tajlandskih vlasti ili privatnih donacija. On hram smatra bezvremenskim darom Budi i svojim sugrađanima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Foto: Ying Tong Low, reddit, Paul Biris, Massimo, Jenny, Nicola Frassineti, Maya,Vivian Wan, Passenger32A, Ddalbiez, Bob Gala, Kamren B, Siebe, Ji Jirawat 

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.