Ako hoćete da napravite kolač kojim ćete fascinirati prijatelje – evo recepta za vas!

Izvor: Lepota i zdravlje, 16.Feb.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako hoćete da napravite kolač kojim ćete fascinirati prijatelje – evo recepta za vas!

Neko neradne dane koristi za kratko putovanje, neko čita knjige i gleda filmove, neko ide u spa centar, neko… Mogućnosti je bezbroj, a jedna od njih je pravljenje kolača. Ukoliko želite da fascinirate porodicu i prijatelje, spremite Prekmursku gibanicu. Kažem fascinirate, jer sam se ja umorila kucajući ovaj recept, a koliko ljubvi i energije treba da se on pretvori u kolač – mogu samo da zamislim. Uzgred, naglasiću da sam ga zabeležila u vreme dok je trajala Metro&CPG škole kuvanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << tako da ne sumnjam da je odličan. Foto: PR Sava hotels&resorts ■ Prhko testo Potrebno je 200 gr oštrog brašna, 100 gr putera, prstohvat soli i 1 dl hladne vode. Priprema se tako što u brašno nadrobimo puter i so, te uz dodavanje vode zamesimo testo. Ukoliko želimo, možemo dodati jaje ili mleko. ■ “Vučeno” testo Pripremimo 900 gr brašna, 1 jaje, malo ulja, prstohvat soli, mlaku vodu za mešenje testa. U brašnu napravimo udubljenje, u koje ćemo dodati sastojke. Količina vode nije precizno određena, već se stavlja onoliko koliko je potrebno da testo, kad ga umesimo, bude glatko i rastegljivo. ■ Fil od sira Fil se pravi od 1 kg mladog sira, 100 gr šećera, 2 jajeta, 2 vanilin šećera, malo soli, 100 grama suvog grožđa i narendane korice limuna. Sve sastojke sjedinimo, s tim što suvo grožđe – koje stavljamo na kraju – prethodno treba da operemo i neko vreme držimo u mlakoj vodi. Fil podelimo na dva dela. ■ Fil od oraha 300 gr mlevenih oraha pomešamo sa 100 gr šećera, 1 vanilin šećerom i pola decilitra ruma, a zatim podelimo na dva dela ■ Fil od maka U 300 gr samlevenog maka dodamo 100 gr šećera, 1 vanilin šećer, malo izrendane kore limuna, pa podelimo na dva dela. ■ Fil od jabuka Kilogram jabuka oljuštimo i narendamo, a onda dodamo 120 gr šećera, 1 vanilin šećer i malo cimeta. ■ Legir od pavlake Umutimo 5 žumanaca i 6 dl pavlake, a onda dodamo penu od 5 belanaca. Celu ovu količinu treba podeliti na devet jednakih delova, jer legirom prelivamo svaki fil. ■ Masni preliv se pavi tako što se otopi 250 gr putera. Pročitajte i… Da li ste čuli za – religiju tela? O čemu je reč objašnjava nam psiholog ishrane.  Kliknite na sledeću stranu…

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.