7 razloga zašto vikendom treba da izbegavate šminkanje

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Okt.2014, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 razloga zašto vikendom treba da izbegavate šminkanje

Nanošenje šminke na lice sastavni je deo jutarnjeg rituala velikog broja žena širom sveta. Na nekim radnim mestima od žena se očekuje da imaju savršen makeup ili se on suptilno preporučuje. Zato nije ni čudo što se navika šminkanja redovno “prelije” i na neradne dane.

Evo nekoliko razloga zašto bi ovog vikenda trebalo da pustite kožu lica da diše.

1. Koža će vam biti zahvalna. Neprestano šminkanje i čišćenje lica od makeupa ostavlja vidljive >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << posledice na površini kože, a vikend je upravo savršeno vreme za dubinsku hidrataciju.

2. Trebaće vam manje vremena da se spremite za kafu s prijateljicama, odlazak na pijacu ili u šoping.

3. Nećete se izložiti riziku da ostavite trag pudera na kragni majice koju planirate da obučete za šetnju po omiljenim buticima.

4. Neponovljiv osećaj vremenskih prilika na licu poput sunca i vetra. Kad kažemo golo lice zapravo mislimo na kožu zaštićenu kremom s UV zaštitom.

5. Ne morate da brinete da li ste poremetili ruž na usnama nakon ručka.

6. Ako vam se gleda romantični film s tužnim krajem ili čita knjiga sličnog sadržaja ne morate da strahujete od razlivanja maskare.

7. Pre spavanja ne morate da trošite vreme na skidanje “ratnih boja” kako bi naneli noćnu kremu.

Izvor: zadovoljna.hr,M.G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Zašto vikendom treba izbjegavati šminkanje?

Izvor: BanjalukaLive.com, 24.Okt.2014

Nanošenje šminke na lice sastavni je dio jutarnjeg rituala velikog broja žena širom svijeta. Na nekim radnim mjestima od žena se očekuje da imaju savršen make-up ili se on suptilno preporučuje. Ne čudi stoga što se navika šminkanja redovno "prelije" i na neradne dane. Evo nekoliko razloga...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.