6 trikova za ublažavanje podočnjaka i natečenih očiju

Izvor: Lepota i zdravlje, 02.Sep.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 trikova za ublažavanje podočnjaka i natečenih očiju

Ako su oči ogledalo duše, onda je duša mnogih ljudi danas natečena, tamna, umorna i naborana. Srećom, uz ovih nekoliko trikova i njihova će duša živnuti za čas.

Krema za hemoroide

Modeli i glumci znaju ovu tajnu, naizgled oduvek. Naime, krema protiv hemoroida brzo zateže natečene oči i smanjuje bore. Ako vam je miris kreme prejak, pomešajte je s malo svoje hidratantne kreme pre nanošenja.

Čaj

Čaj s kofeinom, koji sadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << prirodni tanin, blagi je diuretik kojeg su dugo koristile naše bake, a danas i modeli, kako bi smanjili natečene oči. Dve filter kesice čaja natopite u toploj vodi, a zatim ih malo rashladite u frižideru (nekoliko minuta), te svaki kesicu stavite na svako oko pet minuta. I vaše oči će biti osvežene.

Avokado

Mnogim ljudima umor donosi i tamne kolutove ispod očiju. Ako ne stignete da se odmorite, nasecite avokado i položite ispod očiju ili pokušajte namazati podočnjake kremom napravljenom od mlevenih badema i mleka.

Kašike

Uzmite dve metalne kašike i držite ih ispod mlaza hladne vode nekoliko minuta. Zatim donji deo kašike stavite ispod očiju 30 do 60 sekundi. Ledena hladnoća metala oživeće vaše umorne oči i istovremeno vam dodati energiju.

Sveži krastavci

Kada su vam oči crvene i natečene, jednostavno narežite dva kolutića svežeg krastavca, lezite i položite po jedan kolut na svako oko, otprilike pola sata. Malo odmorite, a kada ustanete, oči će vam biti svetlije, a telo osveženo.

Gume za desni s ledenim gelom (za bebe)

Nabavite dve okrugle gume za desni (to bebe, zaleđeno, grickaju dok im rastu zubi, jer im olakšava izbijanje zubića i smanjuje bol) i stavite u zamrzivač dok se ne zalede. Zatim lezite i držite gumu na očima desetak minuta. Hladnoća ne samo da će smanjiti natečenost nego će i vas okrepiti.

Izvor: magazin.hr, M. G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.