5 uvrnutih stvari koje vode do srećnog braka

Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Okt.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 uvrnutih stvari koje vode do srećnog braka

Pitate se koji je tajni sastojak srećnog braka? Moja velika mrsna pravoslavna svadba!

Svi znamo da je za dug i srećan brak neophodna zdrava komunikacija među partnerima, ali šta je sa onim manje poznatim detaljima koji takođe utiču na tajnu srećnog braka? Ovih šest iznenađujućih stvari vode do bračne sreće!

1. Veliko venčanje

Rezultati studije Univerziteta u Virdžiniji pokazali su parovi koji štede na venčanju nesrećniji u braku. Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << gotovo polovina ljudi, koji su na svom venčanju imali više od 150 zvanica, rekli su da žive u kvalitetnom braku, u poređenju sa 37 odsto ispitanika koji su imali manja venčanja (između 51 i 149 gostiju), te 31 odsto onih koji su imali 50 ili manje gostiju.

2. Atraktivna žena

OK, ovo nije iznenađujuće. Psihološkinja Andrea Melcer sprovela je istraživanje među 450 mladenaca posle četiri godine braka. Upitala ih je da li su zadovoljniji u braku ako pored sebe imaju atraktivnog supružnika. Muškarci su odgovorili DA, žene NE.

3. NEatraktivan muž

Šta je sa fizičkim izgledom supruga? Nekoliko istraživanja pokazalo je da žene radije biraju manje privlačne muškarce. Naučnici to objašnjavaju činjenicom da će se takvi muškarci više truditi oko žene, te da će tako brak biti uspešniji.

4. Hobi samo za sebe

Kada se venčate, možda ćete poželeti da sve što radite radite u paru. No, sudeći prema istraživanju magazina Journal of Marriage and Family parovi koji imaju različita interesovanja, odnosno bave se različitim hobijima imaju i kvalitetnije brakove.

5. Deca – da ili ne?

Kada upitate parove kako su deca uticala na njihov brak, svi će vam reći da je, sa dolaskom deteta, brak ojačao a odnos između mame i tate postao prisniji. Ipak, neka istraživanja su pokazala da su srećniji oni parovi koji nemaju decu. Iznenađujuće, ili ne?

Autor: Life Content, M.K.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.