5 stvari koje nikako ne smete napisati u svom CV-ju

Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Nov.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 stvari koje nikako ne smete napisati u svom CV-ju

CV je prva stvar iz koje će vaš budući poslodavac saznati nešto o vama. Ne dozvolite sebi da na takav način ostavite loš utisak i drastično umanjiti sebi šansu za zapošljavanjem. Predstavljamo vam 5 stvari koje se nikako ne smeju naći na vašem CV-ju. Foto: Gulliver/Thinkstock Deljenje privatnih infotmacija Pokušajte da u CV-ju istaknete samo vaše veštine, sposobnosti i iskustvo. Naravno da potencijalni poslodavac želi da stekne utisak o tome ko ste vi, ali to ne znači da su mu potrebni >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << detalji. Nemojte pisati o svim svojim hobijima, kao i stvarima koje vas zanimaju i definitivno nikako ne pišite o svojim političkim i religioznim uverenjima. Vodite računa i o tome šta pišete po društvenim mrežama. Kako bi saznali više o vama, poslodavac će na internetu potražiti i posetiti vaše profile na društvenim mrežama. Budite iskreni Da, svi mi želimo da se predstavimo u najboljem svetlu, ali to nam ne daje za pravo da izmišljamo priče. Nemojte tvrditi da posedujete kvalifikacije koje zaista nemate i nemojte predstavljati poziciju na prethodnom poslu titulom koja zapravo ne postoji. Takođe, ostavljati tačan iznos plate koju ste nekada primali nije dobro i ostaviće loš utisak o vama. Laž u CV-ju se veoma brzo otkrije zbog toga što se svaka informacija koju ste napisali o sebi posebno proverava. Loša gramatika Vaš CV nije tekstualna poruka već validan dokument koji govori mnogo toga o vama. Svako želi pismenog kandidata, a tako loše napisan CV odaje utisak da ste lenji ili nekompetentni za taj posao.    

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

4 stvari koje nikako ne smijete napisati u svom CV-ju

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2015, 13:12

CV je prva stvar iz koje će vaš budući poslodavac saznati nešto o vama...Ne dozvolite sebi da na takav način ostavite loš utisak i drastično umanjiti sebi šansu za zapošljavanjem...1. Dijeljenje privatnih infotmacija: Pokušajte da u CV-ju istaknete samo vaše vještine, sposobnosti i iskustvo....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.