5 stvari koje morate znati pre svake depilacije

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Okt.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 stvari koje morate znati pre svake depilacije

Depilacija voskom jedna je od najpopularnijih tehnika uklanjanja dlačica. Ovaj poprilično bolan kozmetički tretman može imati neugodne nuspojave, ukoliko se ne izvodi pravilno. Ako želite da bidete sigurni da će vaša depilacija proći u najboljem redu, vodite računa o sledećih pet stvari.

1. Ispitajte kozmetički salon u koji nameravate da odete

Usmena preporuka najbolja je reklama. Ako planirate da isprobate neki novi salon, raspitajte se kod prijateljica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << poslušajte njihova iskustva i tek onda odlučite. Kozmetičke salone dnevno posećuje veliki broj žena što povećava opasnost od infekcije. Higijena mora biti na nivou.

2. Čuvajte kožu pre depilacije

Pilinzi kao i kreme koje isušuju kožu nikako se ne preporučuju pre depilacije. Takvi preparati i tretmani iritiraju kožu koju će čupkanje dlačica s voskom dodatno nadražiti. Koža bi nedelju dana pre depilacije trebalo da bude u svom najprirodnijem obliku.

3. Izbegavajte depilaciju tokom menstrualnog ciklusa

Nedelju dana pre i tokom menstruacije nije dobar tajming za depilaciju. U tom periodu žene imaju najniži prag boli, a koža postaje vrlo osetljiva. Idealno razdoblje za depilaciju su prve dve nedelje nakon završetka menstruacije.

4. Same sebi podignite prag boli

Depilirate li malu površinu tela kao što je bikini zona, obrve ili pazuh, kožu pre depilacije istrljajte kockicom leda ili pak namažite anestetik gelom od čega će koža lagano utrnuti. Isto tako, pola sata pre same depilacije možete popiti tabletu protiv bolova koju koristite protiv menstrualnih grčeva. Nakon depilacije kožu ponovo istrljajte ledom i namažite je blagim losionom od aloa vere.

5. Izbegavajte vežbanje nakon depilacije

Znojenjem povećavate opasnost od širenja bakterija koje uzrokuju infekciju. Koža od depilacije postaje iziritirana i osetljiva zato, ako ste depilirali bikini zonu i bedra, sledeći dan izbegavajte helanke i uske stvari od veštačkih materijala jer u njima koža ne diše i time se povećava opasnost od upale.

Izvor: zadovoljna.hr, M.G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.