Izvor: B92, 28.Nov.2015, 20:21 (ažurirano 02.Apr.2020.)
3 najčešće greške u pripremi sendviča
Otkrijte gde najčešće grešite kada pripremate sendviče.
Mislite da ste majstor u pripremi sendviča? Razmislite malo bolje, jer u ovome najčešće grešite.
1. Stavljamo povrće po svaku cenu
Hrskavost zelene salate i sočnost paradajza može doprineti odličnom ukusu sendviča. Ali, ako nije sezona paradajza, a salata je omlitavila, ove će namirnice pogoršati ukus sendviča. Sveže namirnice su garancijqa najboljeg gastronomskog doživljaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
2. Stavljamo sastojke različite veličine
Nema ništa gore od sendviča iz kojeg vam ispadaju svi sastojci. Zato slažite svaki deo sendviča planirano tako da se međusobno komplimentiraju, a ne stvaraju probleme pri konzumaciji. Ne zaboravite da hleb ili kifla uvek mora biti šira i duža od drugih namirnica kako biste mogli neometano jesti, a nemojte preterivati i s količinom namirnica u njemu.
3. Stavljamo sastojke koji se teško grizu
Pršuta je kraljica sastojaka, ali joj nije mesto u sendviču. I najtanje kriške ovog suhomesnatog proizvoda teško ćete gristi u sendviču, pa ga je bolje jesti samostalno. Ako baš želite da napravite sendvič s pršutom, svaku krišku isecite na komade u obliku zalogaja, pa ih tako stavite između dve kriške hleba.