3 načina da zavarate glad

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Sep.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3 načina da zavarate glad

Osećaj gladi može biti toliko neprijatan i iritantan da i najuporniji odustaju od dijete. No postoje prirodni i brzi trikovi koji provereno i vrlo učinkovito utoljavaju glad!

1. Voda

Osećaj gladi uzrokovan je praznim želucem koji žudi za hranom, ali isto tako i dehidracijom. Ako želite da izgubite pokoji kilogram prisilite sebe da tokom celog dana pijete vodu. Osim što će ‘očistiti’ vaše telo, voda će maksimalno ublažiti ili čak ukloniti neprijatan >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << osećaj gladi između obroka.

2. Vežbanje

Razmislite kad vam je osećaj gladi najjači? Odgovor je vrlo jednostavan – kada vam je dosadno. Kada lenčarimo, obično samo razmišljamo o tome šta bismo mogli da prezalogajimo. Upravo zbog toga bilo koji način rekreacije vaš je saveznik u mršavljenju. Vežbanje ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju te potiskuje ‘lažnu’ glad.

3. Iskrenost

Grickalice između obroka najgori su neprijatelj svakog ko planira da se reši suvišnih kilograma jer, osim što govorimo o nepotrebnim kalorijama, često nismo ni svesni koliko pojedemo u toku dana. Upravo zbog toga pokušajte da budete što iskreniji prema sebi. Zapišite sve što ste pojeli između obroka i pokušajte antistres grickanje da zamenite čašom vode ili čaja.

Izvor: zadovoljna.hr

M.K.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.