13 načina da se oslobodite anksioznosti

Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Nov.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

13 načina da se oslobodite anksioznosti

Osećaj nemira, nespokoja, brige ili bezrazložnog straha, kao i napadi panike, uz fizičke tegobe poput drhtavice, gubitka daha, ubrzanog rada srca, vrtoglavice, preznojavanja, vlaženja ruku, napetosti mišića, intenzivnog umora i problema sa spavanjem (nesanica, rano buđenje, jutarnji umor), glavni su simptomi anksioznosti.

Osobe koje pate od anksioznosti preterano brinu zbog svega, teško uspostavljaju odnose sa ljudima i ne snalaze se u emotivnim vezama. Takođe, izraženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << su razdražljivost, stalno prisutan strah da će se nešto loše desiti, loša koncentracija, osećaj “ispranog” mozga.

Anksiozne osobe dosta toga mogu i same da učine kako bi olakšale tegobe i izborile se sa ovim poremećajem:

Izvor: Lekovito bilje, Life Content

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.