Zemljotresi u CG i Makedoniji se nisu osetili u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotresi u CG i Makedoniji se nisu osetili u Srbiji

Nema podataka da su se zemljotresi u Crnoj Gori i Makedoniji osetili na teritoriji Srbije, rečeno je Tanjugu u Republičkom seizmološkom zavodu.

Zemljotres jačine 3,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas Crnu Goru, ali nije pričinjena nikakva materijalna šteta, dok su dva zemljotresa umerene jačine uzdrmala jutros Ohridsku oblast na jugozapadu Makedonije, a izveštaja o materijalnoj šteti nije bilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U Republičkom seizmološkom zavodu kažu da im se niko nije javio da je osetio zemljotres i dodaju da to nisu zemljotresi koji izazivaju oštećenje.

Inače, Seizmološki zavod Crne Gore saopštio je da je zemljotres registrovan u 9.54 časova sa epicentrom pet kilometara južno od Drenovštice, a da je njegova jačina u žarištu iznosila je 3,8 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS).

U Makedoniji zemljotrese je registrovala Seizmološka laboratorija Fakulteta za prirodne nauke i matematiku sa sedištem u Skoplju, a epicentri su locirani između gradova Ohrid i Resen.

Prvi zemljotres jačinom 3,1 Rihterove skale prodrmao je region na pet kilometara dubine, dok je drugi bio jačine 2,5 rihtera, a epicentar je bio na dubini od 2 kilometra.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zemljotresi u Crnoj Gori i MKD nisu se osetili u Srbiji

Izvor: B92, 18.Jun.2017

Beograd -- Nema podataka da su se zemljotresi u Crnoj Gori i Makedoniji osetili na teritoriji Srbije, rečeno je Tanjugu u Republičkom seizmološkom zavodu...Zemljotres jačine 3,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je Crnu Goru, ali nije pričinjena nikakva materijalna šteta, dok su dva zemljotresa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.