Zemljotres u Skoplju, 50 povredjenih (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Skoplju, 50 povredjenih (FOTO)

Zemljotres snage pet stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas u 15.10 Skoplje, sa epicentrom na dubini od oko 10 kilometara na Skopskoj Crnoj Gori, oko 40 kilometara od granice sa Srbijom.

Oko 50 gradjana Skoplja je povredjeno u zemljotresu, javila je kablovska Televizija Nova.

Precizira su da su oni zadobili lakše povrede, posekotine, ali i lomove ruku i nogu kada su pokušali da napuste stanove nakon zemljotresa jačine od 5,3 stepeni. Neki su u strahu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nižih spratova iskali iz zgrada.

Zemljotres nije izazvao veću materijalnu štetu, oštećeno je nekoliko automobila od maltera koji je otpadao zgrada, a na jedan automobil je pao deo odžaka.

Veliki broj gradjana Skoplja se u strahu od zemljotresa nalazi van zgrada i po parkovima, a veliki trgovinski centri su evakuisani. Roba je u nekim prodavnicama pala sa rafova.

Najjači današnji potres, čiji je epicenter bio kod Skoplja, osetio se i u drugim delovima Makedonije, u Velesu, Kumanovu, Bitolju.

Prethodno su u glavnom gradu Makedonije, jutros oko sedam sati, zabeležena dva zemljotresa jačine 3,9 i 2,2 stepena, prema Seizmološkoj opservatoriji u Skoplju. Prema nekim medijima, zabeležno je ukupno 15 potresa.

Dežurni seizmolog Republičkog seizmološkog zavoda Srbije Dejan Dragojević rekao je agenciji Beta da se potres osetio i u Vranju, Kruševcu, Zaječaru, Nišu, pa i u Beogradu, uglavnom na višim spratovima.

Prema evropskoj mapi zemljotresa, epicentar potresa registrovan je devet kilometara severoistočno od Skoplja, na dubini od 10 kilometara u neposrednoj blizini sela Aračinovo i Crešovo.

Stručnjaci su ocenili da je dobro što je epicentar bio na velikoj dubini jer bi u suprotnom zemljotres bio razoran poput onog iz 1963. godine.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zemljotres snage pet stepeni u Skoplju, 50 ljudi povređeno

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2016

Zemljotres magnitude pet stepeni po Rihterovoj skali dogodio se danas u 15.10 u Skoplju, a prema poslednjim podacima 50 osoba je povređeno...Epicentar zemljotresa bio je na dubini 10 kilometara u okolini Skoplja, a glavni grad Makedonije jutros su takodje pogodila dva slabija zemljotresa snage 3,7 i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.