Zemljotres u Kini

Izvor: RTS, 22.Nov.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Kini

Zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihterovoj skali pogodio je provinciju Sečuan na jugozapadu Kine, saopštio je američki Geološki zavod.

Za sada nema podataka o eventrualni žrtvama niti pričenjenoj materijalnoj šteti, javlja Tanjug.

Epicentar zemljotresa bio je oko 100 kilometra zapadno od grada Lešan, a dogodio se u 08.55 sati po lokalnom vremenu, na dubini od oko 10 kilometara, preneo je Rojters.

Maja 2008, pokrajinu Sečuan pogodio je zemljotres jačine osam stepeni po Rihterovoj skali, u kojem je stradalo na desetine hiljada ljudi.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zemljotres magnitude 5,8 pogodio Kinu, bez žrtava i štete

Izvor: Blic, 22.Nov.2014

Zemljotres preliminarne magnitude 5,8 pogodio je jutros po lokalnom vremenu slabo naseljenu planinsku oblast u provinciji Sičuan na zapadu Kine, ali za sada nema podataka o eventualno povredjenima ili materijalnoj šteti...Epicentar potresa bio je na dubini od 9,8 kilometara...Kineski seizmološki centar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.