Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Japanu, najmanje 39 povređenih

Najmanje 39 osoba, od kojih sedam teže, povređeno je u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale koji je u subotu pogodio centralni deo Japana, javile su agencije.

Najjači udar pretrpela su sela Hakuba i Ogava, kao i grad Nagano u istoimenoj prefekturi na čijem je severu bio epicenter potresa. Kako su saopštile tamošnje vlasti, srušeno je najmanje 30 kuća.

U nekoliko naselja prekinuto je snabdevanje vodom, koja se doprema cisternama, a u oblastima kod epicentra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << evakuisano je oko hiljadu ljudi.

Nema upozorenja na pojavu cunamija a nadležne japanske vlasti saopštile su da nisu registrovane nikakve neuobičajene pojave na tri nuklearne centrale u pogođenim oblastima.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Zemljotres u Japanu,   Japan

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zemljotres u Japanu: Povređeno 40 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2014

Najmanje 40 ljudi povređeno je, od kojih sedam teže u snažnom zemljotresu koji je pogodio japansku oblasti Nagano, saopštile su jutros vlasti..."Odmah nakon jučerašnjeg zemljotresa organizovan je krizni štab. Premijer je naredio da se učini sve da bi stanovništvo dobilo svu neophodnu pomoć",...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.