Zemljotres u Italiji, u Grčkoj turisti spavali u parkovima i kolima

Izvor: Radio 021, 22.Jul.2017, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Italiji, u Grčkoj turisti spavali u parkovima i kolima

Zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali potresao je rano jutros središnju Italiju, pri čemu nije načinjena nikakva šteta i nema povređenih.

Potres je registrovan u 4.13 sati, a epicentar je bio tri kilometra od mesta Kampotosto u provinciji Akvila, odnosno osam kilometara od Amatričea.

Podsećamo, u mestu Amatiče se 24. avgusta prošle godine dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zemljotres jačine 6,2 stepena u kojem je poginulo oko 300 ljudi, a više okolnih sela uništeno. Niz jakih zemljotresa pogodio je isti region prošle jeseni, nanevši priličnu štetu u četiri oblasti.

Turisti u Grčkoj spavali u parkovima

Više stotina stanovnika i turista na istočnom grčkom ostrvu Kos provelo je noć spavajući u parkovima, maslinjacima ili u svojim automobilima.

U snažnom zemljotresu u petak rano ujutro poginula su dvojica turista i povređeno je oko 500 ljudi u regionu Egejskog mora, u Grčkoj i Turskoj. Najmanje dve osobe koje su zadobile povrede na Kosu u kritičnom su stanju.

Američki geološki zavod saopštio je da je zemljotres bio jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali, a dva muškarca - jedan iz Turske i jedan iz Švedske poginula su kada se srušio zid u popularnom baru na Kosu.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FOTO: Zemljotresi u Italiji i Makedoniji, u Grčkoj turisti spavali u parkovima

Izvor: Radio 021, 22.Jul.2017

Zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali potresao je rano jutros središnju Italiju, pri čemu nije načinjena nikakva šteta i nema povređenih...Potres je registrovan u 4.13 sati, a epicentar je bio tri kilometra od mesta Kampotosto u provinciji Akvila, odnosno osam kilometara od Amatričea...Podsećamo,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.