Zemljotres na ostrvu, jedna žrtva, srušeni hoteli i crkva

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres na ostrvu, jedna žrtva, srušeni hoteli i crkva

Najmanje jedna osoba je stradala, a 26 je povređeno od posledica zemljotresa koji je pogodio italijansko ostrvo Iskiju.

Deset osoba za koje se tragalo je izvučeno iz ruševina jednog stambenog objekta.

Potres je najpre označen sa 3,6 stepeni Rihterove skale, a potom je "preračunat" u magnitudu 4. Promenjena je i dubina epicentra, sa 10 na 5 kilometra. Pogođeni su ostrvo Iskija i obala, a najviše grad Kazamicola, gde je srušeno šest stambenih objekata. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Jedina potvrđena žrtva je ženska osoba stradala kod crkve Santa Marije del Sufrađo, a još jedan verski objekat je potpuno srušen.

La Republika piše da je sedmočlana porodica bila zarobljena u ruševinama svoje kuće u La Riti.

"Spaseni su muškarac i žena, kao i jedna starica, a traga se za čak tri bebe, stare od sedam meseci do godinu dana. Takođe, traga se za još jednom ženskom osobom - ukupno 10 osoba se smatra nestalim u mestima Kazamicola i Forio", izvestio je italijanski portal.

Ukupno je povređeno 26 osoba, neke od njih imaju i teže povrede.

Evakuisana je i bolnica, sa ukupno pet pacijenata, pošto se na objektu pojavilo mnogo pukotina, a i sve linije u saobraćaju trajekta su ukinute.

Iskija je letovalište, čuveno po termalnim vodama. Vlasti ostrva ocenjuju da su posledice zemljotresa koji je pogodio tu popularnu turističku destinaciju, usred leta, "veoma snažne".

"Najpre se pojavila informacija o slabijem potresu, kasnije su stigle precizne analize. Znamo da se radi o tektonskom potresu, nema vulkanskog izvora. Kazamicola je poznata po potresima, 1883. godine potres magnitude 5,8 usmrtio je 2.300 ljudi. Nije novost da "manji" potresi izazivaju štetu... Oni su relativno površinski, a objekti nisu adekvatni", kaže predsednik Nacionalnog geofizičkog instituta Karlo Doljoni za agenciju Agi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Zemljotres napravio haos kod Napulja, poginula žena, nekoliko osoba nestalo

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2017

Jedna žena je poginula, a nekoliko osoba povređeno u zemljotresu jačine 3.6 stepeni Rihterove skale koji je večeras pogodio popularno turističko italijansko ostrvo Iskija Jedna žena je poginula, a nekoliko osoba povređeno u zemljotresu jačine 3.6 stepeni Rihterove skale...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.